D66 mogelijk in Mookse gemeentepolitiek

  •   keer gelezen   Politiek
MOOK EN MIDDELAAR - De kans bestaat dat D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Mook en Middelaar een van de partijen is. Tijdens een ledenvergadering van de afdeling Noordelijk Limburg is vorige week besloten de mogelijkheden te laten onderzoeken.

[image=294956]

“Uit de statistieken van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, Europese Commissie en Proviciale Staten is geblezen dat er in Mook en Middelaar voldoende D66-kiezers zijn”, zegt Josefien Laghuwitz, de voorzitter van D66 afdeling Noordelijk Limburg, “We vinden het de moeite waard om de mogelijkheden te onderzoeken.” Volgens de preses is het enthousiasme onder de leden groot. “We proberen ankerpunten in de gemeenschap te verwerven en gaan op zoek naar nieuwe leden”, zegt Laghuwitz. D66 afdeling Noordelijk Limburg telt 42 leden waarvan er 10 uit Mook en Middelaar komen. Medio 2017 zou duidelijk moeten zijn of deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Mook en Middelaar mogelijk is.
De gemeenteraad uit Mook en Middelaar telt nu de fracties CDA, DGP, GroenLinks, PvdA en VVD.

Provinciale Staten
D66 in Noordelijk Limburg heeft voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten ook een kandidaat uit Molenhoek. Veertje Kompen, die tot voor kort in Roermond woonde is een verkiesbare kandidaat. Haar plaats op de lijst wordt bepaald door de E-voting onder de D66-leden. Venraynaar Jan van de Ven weet zich op voorhand verzekerd van de vierde plaats. Gennepenaar Paul Wessels wordt lijstduwer bij de verkiezingen van 18 maart 2015.
Meer berichten