Cuijk is ton minder kwijt aan De Meander

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Meevaller voor de gemeente Cuijk: de afkoopsom die betaald moet worden aan kunstencentrum De Meander, valt ruim 100.000 euro lager uit dan in 2013 werd begroot.

[image=250969]

Het stopzetten van de subsidierelatie met De Meander door vijf gemeenten, waaronder Cuijk, betekende dat alle gemeenten een afkoopsom (wachtgeld) moeten betalen aan het kunstencentrum. Die valt voor Cuijk aanzienlijk lager uit dan eerst was begroot. “Dit is een mooie meevaller”, vindt wethouder Rob Poel (PvdA). “De Meander heeft eieren voor zijn geld gekozen, mede doordat de rechter de gemeente Bergen in dit kader al gelijk heeft gegeven.”
Niet alleen de afkoopsom voor de gemeente valt lager uit, ook heeft Poel een extra korting gerealiseerd. “Omdat bleek dat subsidie was versterkt over een aantal leerlingen dat eigenlijk lager was.” Die extra korting is goed voor 23.000 euro. Hierdoor komt de totale afkoopsom uit op 685.000 euro, waar een bedrag van 804.132 euro was begroot. “Sowieso zijn we blij dat dit dossier nu eindelijk gesloten kan worden.”
In navolging van Bergen en Cuijk bekijken ook Boxmeer, Gennep en Mill en Sint Hubert wat de mogelijkheden zijn voor een lagere afkoopsom.
Meer berichten