Gemeente Boxmeer 'financieel in Evenwicht'

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - De gemeente Boxmeer kan over 2015 en de jaren die daarop volgen financieel zwarte cijfers overleggen. Volgend jaar houdt Boxmeer ruim 118.000 euro over, het jaar erop zelfs 280.000 euro. Van lastenverzwaring of nieuwe bezuinigingen is dan ook geen sprake. “We hebben de begroting voor 2015 het thema ‘Evenwicht’ meegegeven. Zowel financieel als qua mensen”, aldus wethouder financiën Jeu Verstraaten.

[image=279722]

“De belastingdruk is nog geen één procent, waardoor we geen belastingverhoging hoeven door te voeren voor onze inwoners en bedrijven”, vervolgt Verstraaten (VDB/LO). “We hebben ook financiële ruimte gevonden voor nieuw beleid. Zo gaat er vernieuwbouw plaatsvinden van het multifunctionele centrum (Plein 27) in Maashees en worden de Irenestraat en Dr. Peelenstraat gereconstrueerd. Verder krijgt de begraafplaats in Sambeek een grote opknapbeurt.”

Grondbedrijf
Zorgenkindje blijft het grondbedrijf. Verstraaten: “Daar proberen we meer beweging in te krijgen.”
Wethouder Erik Ronnes (CDA) vult aan: “Ons CPO-beleid kabbelt in een goed tempo door. Aan zulke initiatieven blijven we dus een vervolg geven. Onze bedrijventerreinen staan echt onder druk. Het is hard werken om bedrijven erop alert te maken dat we als Boxmeer en regio aantrekkelijk zijn om je hier te vestigen. Hansa loopt nog, maar daar moeten we ons niet op blind blijven staren. De ontwikkeling van het ROC en Fitland bij het Maasziekenhuis zorgt hopelijk voor een mooie spin-off.” Verstraaten weet: “Hetzelfde geldt voor recreatie en toerisme. In het Land van Cuijk kan en moet dan nog meer uitgebreid worden.”

Ongemoeid
Dat Boxmeer - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cuijk en Grave - de komende jaren zwarte cijfers schrijft, stemt tot tevredenheid. “Als ik zie wat omliggende gemeenten moeten doen, dan mogen we blij zijn dat we een begroting met een overschot kunnen overleggen”, gaf wethouder Willy Hendriks (LOF) aan. “De pijn is hier al geleden, waardoor we verenigingen, instellingen, wegen, et cetera ongemoeid kunnen laten.”
Meer berichten