D66: blikvanger maken van viaducten Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - D66 Cuijk wil de geplande schilderbeurt van de twee viaducten over de Beersebaan aangrijpen om Cuijk 'een blikvanger van formaat' te geven. In de commissie Ruimte kwam het voorstel aan de orde om 40.000 euro uit te geven aan 'het schilderen van de viaducten en keermuren'. D66 denkt dat er, met hetzelfde geld en een beetje extra creativiteit, iets bijzonders van de viaducten gemaakt kan worden.

[image=282264]

Een flinke schilderbeurt van de viaducten in Cuijk dateert alweer van meer dan tien jaar geleden. D66-commissielid Paul Verhoeven legt uit: "Het moeten zeker geen grijze kolossen worden. Met Streetart worden veel objecten op straat verfraaid. Zoiets kunnen wij in Cuijk ook maken. Wij zien graag een creatieve oplossing, waarover Cuijkenaren kunnen meepraten. En misschien zijn er lokale bedrijven die materiaal willen sponsoren, zoals reinigingsmiddelen, steigers, verf en hoogwerkers."

Entree van Cuijk
Het viaduct over de Beersebaan is de westelijke entree van Cuijk. "Wanneer het schilderwerk onderscheidend genoeg is, zou het als een toeristische trekpleister kunnen fungeren. Zoals de Lego-Brücke in Wuppertal."
De brug over de Maas tussen Oeffelt en Gennep (met de provincievlag aan beide kanten van de brug erop geschilderd, red.) laat volgens D66 eveneens zien 'hoe je bezoekers welkom kunt heten in de provincie'.

Meedenken
D66 nodigt mensen uit de gemeente Cuijk uit om ideeën voor een spannende, creatieve beschildering van de viaducten in te zenden. Met de beste plannen gaat ze dan proberen het Cuijkse college van B en W te overtuigen van de mogelijkheden 'om Cuijk een spectaculaire binnenkomer te geven'. Stuur de voorstellen, in woorden of beelden, naar .
Meer berichten