'Toch onderzoek naar Jos de Graaf'

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Justitie moet toch onderzoek doen naar de rol van de opgestapte wethouder Jos de Graaf in de omkopingszaak rondom de verkoop van het Catharinaklooster in Sambeek. Dat stelt de raadscommissie die de afgelopen weken onderzoek deed naar de manier waarop de gemeente Boxmeer zou moeten omgaan met een mogelijke aangifte tegen De Graaf.

[image=130845]

Aanvankelijk wilde de gemeente Boxmeer maandagmiddag een toelichting geven op het besluit, maar raadslid Marc van Oudenhoven (VDB/LO), lid van die commissie, klapte vanochtend al uit de school.
Tijdens de onderhandelingen over de verkoop van het Catharinaklooster ontving De Graaf een envelop van drieduizend euro van een kandidaat-koper. Hoewel de wethouder deze envelop drie dagen later teruggaf, verzweeg hij deze 'gift' in het college van B en W. Toen dit maanden later, in juni, uitlekte, werd De Graaf door zijn medecollegeleden gevraagd op te stappen.

Onderzoek
Eerder stelde een advocaat, die namens de gemeente Boxmeer onderzoek deed naar de zaak, dat er onvoldoende aanleiding is voor verder (strafrechtelijk) onderzoek. Daar oordeelt de raadscommissie nu anders over. Zij komen met een nieuw voorstel dat donderdag 10 oktober formeel wordt voorgelegd aan de Boxmeerse gemeenteraad. Behalve Van Oudenhoven hebben ook de raadsleden Herman-Jan van Cuijk en Frans Wouters zich samen met burgemeester Karel van Soest en griffier Toon Cornelissen over dit advies beraad.
Meer berichten