Joost Hendriks nieuwe lijsttrekker CDA Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Joost Hendriks is donderdagavond gekozen als de nieuwe lijsttrekker van het CDA Cuijk voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

[image=239061]

De 26-jarige Hendriks volgt de huidige fractievoorzitter Jos Nielen op, die bij de verkiezingen volgend jaar plek twee op de CDA-kieslijst zal gaan innemen. Hendriks is sinds 2007 lid van het CDA en na twee jaar burgerraadslid (Commissie Ruimte) geweest te zijn, werd hij in 2010 gekozen als raadslid.
Cuijkenaar Hendriks is in het dagelijks leven beleidsmedewerker onderwijs bij de gemeente Veghel en dirigent van Harmonie Gaudete in Domino in Cuijk.
Zijn voorganger Nielen zit al sinds 1998 in de raad, waarvan de laatste elf jaar als fractievoorzitter.

Nieuwe lijst
De huidige CDA-fractieleden Ardi Weijers en Mehmet Sahinturk komen na de verkiezingen niet terug. De kiescommissie vond in Ans van Zeeland uit Haps en Marcel Thijssen uit Beers kandidaten voor de plekken 4 en 3. Beiden liepen de huidige periode mee als burger commissielid en deden daar ervaring op in de Cuijkse politiek.

Eerste partij
Het CDA is de eerste raadsfractie in de gemeente Cuijk die de nieuwe lijsttrekker bekend maakt. Meerdere Cuijkse partijen hebben aangegeven dat zij in de loop van oktober hun lijst bekend zullen maken. De SP in Cuijk dubt nog over een allereerste verkiezingsdeelname.
Meer berichten