Werkbezoek D66 Noord-Brabant aan Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De D66-fractie van de Provinciale Staten Noord-Brabant was afgelopen week voor een werkbezoek te gast in Cuijk. Samen met wethouder Arthur Baudet (D66) en de lokale D66-fractie werd de Teeuwissen Group bezocht. Daarnaast stond een gesprek over regionale samenwerking op de agenda.

[image=255354]

Het bezoek aan Teeuwissen stond in het teken van duurzaamheid en innovatie. Teeuwissen Group heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardige duurzame verwerking van alle (rest)onderdelen van dieren, zowel voor consumptie als farmacie. De D66-ers werden ingelicht over de plannen die het bedrijf heeft om op het bedrijventerrein Laarakker een 'Open Innovation Valley' voor de bijproducten van dieren op te richten. Ook de daarmee gepaard gaande problemen werden besproken. Met Baudet en de raadsleden Hans Kerskes, Mariëlle van Zuilen en Rolf Asbroek werd gesproken over de identiteit van Cuijk.

Vertegenwoordiging
Daarnaast werd met de Statenleden Marusjka Lestrade-Bouwer, Jeroen Hageman en Anne-Marie Spierings gediscussieerd over onder meer het belang van vertegenwoordiging van D66 in de aangrenzende gemeenten, de moeite die Cuijk volgens D66 heeft om jongeren te binden en de invloed van het nieuwe bedrijventerrein Laarakker op regionale werkgelegenheid.
Meer berichten