Rien Klaassen stapt per direct uit VDB/LO

  •   keer gelezen   Politiek
OVERLOON - Rien Klaassen is per direct opgestapt als raadslid voor de politieke partij Vijf Dorpen Belang/Lijst Overloon (VDB/LO). In een korte brief aan burgemeester Karel van Soest schrijft hij dat de reden 'hoofdzakelijk in de culturele en beleidsmatige sferen' ligt. Hij gaat als zelfstandige fractie door binnen de Boxmeerse gemeenteraad.

[image=111832]

"Voor de toekomst wil ik mij beraden hoe ik verder ga en ik kies er dan ook voor om vanaf dit moment als zelfstandige fractie binnen de gemeenteraad door te gaan", aldus Klaassen, die al het tweede raadslid in een week tijd is die uit een fractie stapt. Afgelopen week maakte ook Herman Jan van Cuijk bekend te stoppen als fractielid van de VVD en als zelfstandige fractie verder te gaan in de Boxmeerse gemeenteraad. In de periode 2006-2010 was Klaassen wethouder in de gemeente Boxmeer namens VDB/LO.

VDB/LO
Door het opstappen van Klaassen heeft VDB/LO nu nog twee zetels in de raad. Die worden bezet door Johan Hermanussen en Marc Oudenhoven. VDB/LO maakt, hoewel de partij geen wethouder levert, deel uit van de Boxmeerse coalitie met CDA en LOF. Die coalitie behoudt ondanks het opstappen van de Overloonse politicus haar meerderheid (12 tegen 9).
Meer berichten