CDA-raadslid Evelien Baltussen stapt op

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS – Aan het einde van de gemeenteraadsvergadering in Sint Anthonis maakte CDA-raadslid Evelien Baltussen maandag bekend dat ze per direct de gemeenteraad verlaat.

Baltussen, die door insiders werd getipt voor een toekomstig fractieleiderschap, sprak op een punt gekomen te zijn om keuzes te maken. “Ik heb geen politieke ambities op de lange termijn. En dit besluit geeft mij de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.” Ze had het raadswerk leren kennen als een drukke, intensieve en vaak hectische job. “Het is op alle fronten zoeken naar evenwicht, ook privé”, sprak ze.

[image=250154]

Baltussen was raadslid sinds juni 2010, toen ze Bert Teurlinx opvolgde in de CDA-fractie. Aanvankelijk maakte haar partij deel uit van het college, maar na het vertrek van CDA-wethouder Jeroen Willems moest ook Baltussen wennen aan de oppositierol.
Na de zomervakantie gaat ze beginnen aan een HBO-opleiding. Of ze politiek nog actief blijft, kon ze maandag niet zeggen. “Op welke wijze ik me in de toekomst voor het CDA ga inzetten weet ik op dit moment nog niet, maar ik draag het CDA een warm hart toe.

Meer berichten