"Het is onmiskenbaar in De Valuwe gebeurd"

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk vindt het 'spijtig' dat door het schietincident in Cuijk de wijk De Valuwe andermaal negatief in het nieuws is gekomen. "Het liefst wil ik het voorval op zichzelf beschouwen, maar het is onmiskenbaar in deze wijk gebeurd. Dat is met name een mentale klap voor al die mensen in De Valuwe die er met z'n allen wél iets van willen maken", aldus Hillenaar.

[image=157764]

"Ik besef dat dit soort types rondlopen, al lopen die niet exclusief in Cuijk-Noord rond", vervolgt hij. "Het lijkt mij trouwens onzinnig om te zeggen dat dit incident niet zou zijn gebeurd als de revitalisering van De Valuwe al een stap verder was geweest."

ValuweInformatieNetwerk
Met het ValuweInformatieNetwerk (VIN) is volgens Hillenaar een goede stap in de richting van 'het melden van incidenten en andere criminaliteit' genomen, maar rest de vraag 'of we met VIN wel de juiste mensen bereiken'. "We willen natuurlijk dat mensen die voorheen afzijdig bleven zich voortaan wél gaan melden in plaats van wegkijken."
Meer berichten