Coalitie in Boxmeer onder spanning

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - De coalitie in Boxmeer staat onder druk. De collegepartijen CDA en LOF staan recht tegenover mede-coalitiepartner SP, dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 maart 'eist' dat mensen in de bijstand die aan het werk moeten het wettelijk minimumloon krijgen. "Werk moet lonen. Ook in Boxmeer", aldus de SP Boxmeer.

[image=171903]

Anders dan CDA en LOF is de SP van mening dat 'als we mensen (in de bijstand) in Boxmeer aan het werk zetten, we hen daarvoor in ieder geval het minimumloon geven'. Daarnaast wil de SP dat de gemeente Boxmeer met de omliggende gemeenten in Noordoost-Brabant samenwerkt om de 'sociale werkvoorziening te beschermen'.
De gemeente Boxmeer is volgens de SP de enige van de twaalf IBN-gemeenten die de mogelijkheid open houdt om mensen, die voorheen konden werken bij een sociale werkvoorziening, onder te brengen bij commerciële bedrijven en instellingen. "Waar de begeleiding bij lange na niet hetzelfde is als bij IBN", aldus wethouder Dick Schaap (SP). "Het moge duidelijk zijn dat dit enorm belangrijke standpunten zijn voor de SP. Mocht de motie van de SP het donderdag niet halen, dan spreekt het voor zich dat ik mij op mijn positie zal beraden."

Raadsvergadering
Aanvullend op de woorden van Schaap laat de SP weten: "De SP is helder: samenwerken is beter dan in je eentje de klus willen klaren. Samen sta je sterker. Aanstaande raadsvergadering (29 maart, red.) wordt heel bepalend of we met deze coalitie nog verder kunnen regeren."
Meer berichten