Boxmeer: SP trekt wethouder Schaap terug

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - De SP-fractie in Boxmeer heeft haar wethouder Dick Schaap met directe ingang teruggetrokken. Tijdens de Algemene Ledenvergadering besliste de SP-fractie 'dat de basis onder het huidige college van B en W is weggevallen'. De SP roept de twee coalitiepartners CDA en LOF op hetzelfde te doen, zodat de fracties in de gemeenteraad onderhandelingen over een nieuw gemeentebestuur kunnen aanvangen. De CDA en LOF lijken hier vooralsnog niet toe genegen.

[image=210787]

In een gezamenlijke verklaring van de SP-afdeling Boxmeer en de SP-fractie schrijven voorzitter Theo Weenink en fractievoorzitter Winfried Bosters het volgende: "Het coalitieakkoord uit 2010, waarop het huidige college van B&W is gegrond, wordt volgens de SP wezenlijk geschonden door de twee andere coalitiepartners, CDA en LOF. Zij willen inwoners van Boxmeer met een bijstandsuitkering verplichten langdurig onder het minimumloon te gaan werken. Volgens de SP is dat onaanvaardbaar. Beide fracties kiezen ook voor een ‘Alleingang’ in de sociale werkvoorziening. Daarmee isoleert Boxmeer zich van de regio en zetten beide fracties de toekomst van het regionale SW-bedrijf onnodig op het spel, volgens de SP."

"Sinds de verkiezingen van 2010 vormen SP, CDA en LOF het gemeentebestuur van Boxmeer. Dat gebeurde op basis van een coalitieakkoord waarin wordt bepaald dat Boxmeer ‘een gemeente met een sociaal gezicht’ zal blijven, ook in moeilijke tijden. Dat betekent onder meer, volgens het akkoord, dat ‘de minder draagkrachtige inwoners zullen worden ontzien’ en dat ‘armoede actief zal worden voorkomen en bestreden’. CDA en LOF schenden dat akkoord nu en hebben daarmee de grond onder het bestaan van de coalitie gehaald. De SP betreurt deze handelswijze van CDA en LOF zeer. Door hun wil door te drukken wordt verdere samenwerking onmogelijk gemaakt. Daarom moet Boxmeer nu op zoek naar een nieuw gemeentebestuur."

[image=210790]
Meer berichten