Cuijk: zorgen over inrichting Lavendelplein

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De oppositiepartijen CDA en PvdA hebben hun zorgen geuit over een voornemen van de gemeente Cuijk om de Lavendelkade in De Heeswijkse Kampen in te richten als parkeergebied. “Wij zijn van mening dat bij realisatie van dit voornemen sprake is van kapitaalvernietiging”, aldus Jos Nielen (CDA) en Rob Poel (PvdA) in een gezamenlijke brief aan B en W.

[image=211349]

Reden voor Poel en Nielen om in de pen te klimmen, is het gegeven dat tijdens een recente bewonersavond in wijkcentrum De Nielt, waar wethouder Stoffels aanwezig was, bekend werd dat het plein mogelijk ingericht wordt als parkeervoorziening. “Dat bij eventuele activiteiten een deel van het plein wordt gebruikt als parkeervoorziening kunnen wij begrijpen, maar een definitieve inrichting als parkeerplein is overbodig”, stellen Nielen en Poels.

Inrichting
Bij de planvoorbereiding is voorzien in de komst van een horecavoorziening voor bewoners en (dagjes-)mensen die hun boot aanmeren aan het Lavendelplein. Verder zou de gemeente druk bezig zijn met de invulling van een voorziening voor de jeugd en de aanleg van een pannaveldje op de kade. “Een prima ontwikkeling”, stellen CDA en PvdA. “Maar graag willen wij van de gemeente Cuijk weten wanneer het pannaveldje wordt gerealiseerd.”

Overbodig
Grootste zorg voor PvdA en CDA is echter het voornemen van de gemeente Cuijk om het Lavandelplein om te dopen tot ‘vaste’ parkeergelegenheid. “Dat is naar onze mening ook een verkwisting van gemeenschapsgeld. De realisatie van dit plein heeft meer dan één miljoen euro gekost en dat is erg veel geld voor een parkeerterrein.”
Een woordvoerder laat weten dat de gemeente Cuijk in de loop van deze week zal reageren op de vragen van PvdA en CDA.
Meer berichten