Nieuwe burgemeester wil Gennepenaren bezoeken

  •   keer gelezen   Politiek
GENNEP – De zaterdag geïnstalleerde burgemeester Peter de Koning wil graag bij inwoners uit zijn nieuwe gemeente op bezoek om kennis te maken. Hij wil zich daarbij door verenigingen, instanties en particulieren laten uitnodigen om een hapje bij hen te eten. Het komende jaar trekt hij wekelijks een avond uit voor deze unieke vorm van kennismaking.

[image=215205]

Het initiatief is een antwoord op een vraag van de vertrouwenscommissie. “Die vroeg mij in een sollicitatiegesprek of ik een idee had op welke manier ik kennis zou kunnen maken met de mensen in Gennep”, aldus De Koning. Dat plan is inmiddels concreet geworden. “Ik sta overal voor open en beloof op uitnodigingen van burgers en verenigingen in te gaan. Als men wil dat mijn echtgenote Edith mee komt, is dat uiteraard bespreekbaar”, liet hij enthousiast weten.
Naast het afleggen van huisbezoeken gaat de nieuwe burgemeester een dagdeel op stap met de Gennepse raadsfracties. Ook wil De Koning op stap met de wethouders. “Een collegelid heeft me al uitgenodigd een paar uur te gaan wandelen.”
Meer berichten