Sijbers: moeten tot een stabiel college komen

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS - Burgemeesters Sijbers van de gemeente Sint Anthonis heeft gisteravond de fractievoorzitters in de gemeenteraad uitgenodigd voor een gesprek over de nu ontstane situatie, nadat de coalitie tussen CDA en VVD uit elkaar is gevallen. Zij wil de partijen in de gemeenteraad oproepen om met respect naar elkaar zo spoedig mogelijk te komen tot een stabiel nieuw college.

[image=227444]

Burgemeester Sijbers heeft woensdag met wethouder Bollen en de gemeentesecretaris Horn gesproken over de recente perspublicatie waarin wordt gerefereerd aan een intern document – omgevingsanalyse - vanuit het CDA Sint Anthonis.

'Onvolledig'
College en secretaris betreuren dat uitlatingen die in vertrouwelijkheid zijn gedaan gefragmenteerd en onvolledig naar buiten zijn gekomen. De steller van de zogenaamde omgevingsanalyse heeft daarover reeds vorige week in een mail aan onder andere de burgemeester zijn ‘diepste excuses’ uitgesproken. Daarin heeft deze ook laten weten: “Het document ontbeert (…) elke nuance en als mensen letterlijk zijn geciteerd ontbreekt daar de totale context van. Het roept daardoor verkeerde, incomplete en zelfs foute beelden op." Burgemeester Sijbers heeft de excuses aanvaard.

Vervolgstappen
Zij spreekt haar hoop uit dat dit boek gesloten kan worden en dat de vervolgstappen door alle betrokkenen slechts in het belang van de gemeente Sint Anthonis worden gezet. Burgemeester Sijbers heeft de Commissaris van de Koningin in Noord Brabant gisteren ook geïnformeerd over de politieke situatie in Sint Anthonis. "Ik vertrouw er op dat de politieke partijen in Sint Anthonis de kracht zullen vinden om tot een stabiele werkrelatie in college en raad te komen", aldus Sijbers.
Meer berichten