Boxmeer houdt vast aan combinatiefunctionaris

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - De gemeente Boxmeer stelt fondsen beschikbaar om de combinatiefunctionaris voor zowel sport als cultuur aan te kunnen houden. Daarmee lijken de culturele en sportieve activiteiten voor de basisschoolkinderen van de gemeente Boxmeer ook in 2013 gegarandeerd. Net als afgelopen jaar zal de Stichting Doejemee deze activiteiten blijven organiseren.

[image=230039]

Tijdens en na schooltijd worden er activiteiten georganiseerd waar de kinderen hun talenten en interesses leren ontdekken. Daardoor kunnen zij later een duidelijke keuze maken voor een (sport)vereniging. Verder zijn er muziek-, drama- en danslessen gegeven aan kinderen van basisschool De Klimop in Rijkevoort. Samen met de plaatselijke muziekvereniging Sint Rochus werken zij aan een Kerstvoorstelling, die donderdag 20 december in Rijkevoort wordt opgevoerd. Wethouder Hendriks-Van Haren is enthousiast over het project. “Kinderen uit alle dorpen doen mee. Het is goed als kinderen na schooltijd gestimuleerd worden om met leuke en leerzame activiteiten bezig te zijn."

Betrokken
Ook de opzet van het project bevalt de wethouder. "Samenwerking tussen scholen, kinderopvang en andere organisaties is meer dan ooit van belang. Ik vind heel belangrijk dat verenigingen betrokken zijn. Het is toch prachtig als kinderen door activiteiten op school ontdekken wat ze graag in hun vrije tijd doen en daardoor lid worden van de vereniging van hun keuze."
Iedereen in de leeftijd van twee tot dertien jaar kan meedoen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.doejemee.nu. (Voor alle activiteiten geldt dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is.)
Meer berichten