Cuijk houdt symposium voor lokale sportclubs

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De gemeente Cuijk organiseert maandag 26 november een sportsymposium bij Hotel Van der Valk in Cuijk. Het symposium, met een aantal workshops, is bedoeld voor alle sportverenigingen binnen de gemeente en gratis te volgen. Het sportsymposium duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

[image=227479]

"In de Sportnota van de gemeente Cuijk staat dat we willen toewerken naar meer vitale sportverenigingen, die toekomstbestendig zijn", legt wethouder sport en initiator Jeroen Joon (VVD) uit. "De workshops die gegeven worden zijn primair bedoeld voor bestuurders van lokale sportverenigingen, maar we willen bestuurders vragen om ook mensen van hun eigen club erbij te betrekken die in de toekomst wellicht als bestuurslid iets voor hun vereniging willen betekenen. Mede daarom is het symposium ook gratis te volgen."

Workshops
Enkele van de 'workshops in symposiumachtige setting' zijn 'Wet en regelgeving', 'Sponsoring' en 'Motiveren (van sporters)'. Joon: "Kortom, wat is de moderne rol van een sportvereniging? Antwoord op die vraag krijgen deelnemers aan het symposium. Alle sportverenigingen, in letterlijk alle takken van sport, ontvangen hiervoor een uitnodiging."
Het 'Kuukse' sportsymposium is maandag 26 november van 19.00 tot 22.00 uur bij Hotel Van der Valk in Cuijk. De gastsprekers zijn afkomstig van Sportservice Noord-Brabant, Actieradius (vrijwilligers), GGD Hart voor Brabant en Platform Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV).
Meer berichten