CDA zoekt opvolger wethouder Jeroen Willems

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS - “Ik heb alle begrip voor zijn situatie. Hij heeft gewerkt in een spanningsveld waarin je keuzes moet maken”, zegt CDA-fractieleider Wilbert Egelmeers ontdaan over het plotse en pijnlijke vertrek van wethouder Jeroen Willems van de gemeente Sint Anthonis.

[image=223621]

Ook CDA-partijsecretaris Frans Smulders betreurt het vertrek van de wethouder die zijn drukke baan combineerde met dat van alleenstaande ouder (zijn echtgenote overleed een jaar geleden, red.). “Het is ontzettend jammer, op de eerste plaats voor Jeroen zelf. Maar ook voor ons want wij zijn een goede kracht kwijt”, zegt hij over de partijgenoot die samen met VVD-burgemeester Marleen Sijbers en haar partijgenoot wethouder Wouter Bollen het college vormde. Willems wil er zelf weinig over kwijt, behalve dat hij wil bevestigen dat oud-college wethouder Bollen “er alles aan doet om duidelijk te maken dat zijn relatie met mij goed is. En dat was hij ook wel.”

Opvolging
Het CDA, dat donderdagavond regulier vergaderde, gaat op zoek naar een opvolger voor de 45-jarige Jeroen Willems. “Wij beseffen ook wel dat het niet te lang moet duren, maar zorgvuldigheid is wel geboden”, stelt Egelmeers. Wie de post gaat vervullen, dat staat nog helemaal open. Dat kan iemand uit eigen gelederen zijn, maar ook iemand van buiten de eigen kring.
Ondanks bemerkingen van de opgestapte wethouder die zich onvoldoende kon herkennen in de kleur van het huidige college ziet Egelmeers geen reden om uit de coalitie te stappen. “Dat is het persoonlijke standpunt van Jeroen maar niet van onze partij.”

Afscheidsbrief
De brief waarin Jeroen Willems vorige week maandag na vier jaar wethouderschap zijn vertrek bekend maakte, kwam ook voor menige politieke insider als een donderslag bij heldere hemel. “Deze stap heb ik met pijn in het hart genomen. Ik heb lang nagedacht over mijn positie als wethouder. Ik ben na zorgvuldige overweging tot mijn besluit gekomen”, liet Willems weten.
Willems stelt in zijn brief dat “de samenwerking in het college de laatste tijd stroef is geweest”. De ambities die hij bij zijn aantreden had dacht hij niet ten volle waar te kunnen maken. “Ik ben helaas tot de conclusie moeten komen dat dit niet langer het geval is. Hij spreekt over ‘een invulling die recht doet aan de mogelijkheden van de gemeente, maar vooral de kracht en inzet van haar inwoners’. Graag had ik het gemeentebestuur van Sint Anthonis een andere kleur gegeven.”
Meer berichten