Pleidooi voor 'kip met gouden eieren'

  •   keer gelezen   Politiek
MOOK EN MIDDELAAR - Een grote groep inwoners van Middelaar is tegen de bouwplannen Hart van Middelaar. In de actiegroep Geen hart van steen ageren zij tegen de plannen en onlangs hebben zij de gemeenteraad de kip met de gouden eieren aangeboden.

[image=227025]

Namens de vereniging Mooi Middelaar stelde voorzitter Jan Simons de raad voor: “willen jullie de kip met gouden eieren slachten of haar laten leven? De kip met de gouden eieren wordt vaak genoemd in de, een paar jaar geleden opgestelde, Structuurvisie. Met de kip met met de gouden eieren wordt het authentieke en groene karakter van Middelaar bedoeld. In de ogen van de bevolking wordt dat fraaie, dorpse karakter nu bedreigd door de bouwplannen op het Kerkplein, met onder meer een appartementencomplex.

[image=227026]

Ruim 90 procent van de inwoners van Middelaar en Plasmolen heeft doorhet ondersteunen van een handtekeningenactie ‘nee’ gezegd tegen deze plannen van de gemeente en woningcorporatie Destion. Zij vinden dat eerst met hen overlegd moet worden over de invulling van het Kerkplein en dat eventuele woningbouw moet passen bij het karakter van het dorp. Of, zoals Jan Simons zei: “Willen jullie de kip met gouden eieren eigenhandig de nek omdraaien? Luister naar de wensen van de mensen die bij dit plein horen, bij wie dit plein in het hart zit. Zeg ‘nee’ tegen de plannen zoals ze er nu liggen.”
Simons overhandigde de petitie aan de gemeenteraad, die in januari verder over de plannen praat.
Meer berichten