Jeroen Joon kandidaat-wethouder VVD Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Jeroen Joon is de kandidaat-opvolger van wethouder Michiel van Veen namens de VVD in de gemeente Cuijk. De 46-jarige Joon is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Overbetuwe. "Wij denken ook dat Jeroen als persoon uitstekend zal passen bij het huidige college van B&W. We gaan ervan uit dat Jeroen zich op korte termijn aan Cuijk zal presenteren", aldus VVD-raadslid Carolien Angevaren.

[image=224854]

"Na het vertrek van onze wethouder Michiel van Veen naar de Tweede Kamer is de VVD op zoek gegaan naar een kandidaat wethouder die de portefeuille van Michiel voor de komende anderhalf jaar kan overnemen. Nadat bleek dat geen van de huidige fractieleden op korte termijn beschikbaar was, is gekeken naar geschikte kandidaten van buitenaf. De afgelopen weken is met een aantal kandidaten gesproken. Wij prijzen ons gelukkig dat we een keuze konden maken uit een scala aan goede kandidaten. Kandidaten die we zelf hebben benaderd en kandidaten die zich spontaan bij ons hebben gemeld. Na gesprekken met een aantal van hen zijn we unaniem tot de conclusie gekomen dat Jeroen Joon de beste kandidaat is", aldus de Cuijkse VVD-fractie in een persbericht.

Onbekend
"Jeroen Joon zal voor de meesten een niet bekende naam zijn. Jeroen is fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Overbetuwe. Jeroen heeft zijn sporen in het internationale bedrijfsleven verdiend en is na omzwervingen over de wereld uiteindelijk terecht gekomen in Elst. Naast zijn werk als zelfstandig ondernemer en voor de VVD heeft Jeroen laten zien over een brede maatschappelijke ervaring te beschikken en heeft hij bewezen een echte verbinder te zijn. Initiatief nemen is hem niet vreemd. Jeroen is oprichter en voorzitter van hockeyclub Overbetuwe die in korte tijd bijna 600 leden heeft gekregen. Daarnaast is hij bedenker en oprichter van de zeer succesvolle stichting Winterfestijn Overbetuwe."

Samenwerking
"De VVD-Cuijk vindt het van belang dat de goede samenwerking binnen het college vervolgd wordt. Wij zijn van mening dat we met Jeroen Joon een wethouder hebben gevonden die gezien zijn ervaring met financiën, economie en sport goed past bij de beschikbare portefeuille. Verder denken wij ook dat Jeroen als persoon uitstekend zal passen bij het huidige college van B&W. We gaan ervan uit dat Jeroen zich op korte termijn aan Cuijk zal presenteren."
Meer berichten