Wethouder Willemieke Vervoort stapt uit PLC

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Wethouder Willemieke Vervoort verlaat haar partij Progressief Leefbaar Cuijk (PLC). De afgelopen periode is er een verschil van inzicht ontstaan tussen de wethouder en het partijbestuur over de toekomst van PLC als lokale partij, en de manier waarop deze het beste gewaarborgd kan worden. Vervoort (47) onderschrijft nog steeds het coalitieprogramma, dat in 2010 door de huidige coalitiepartijen VVD, ABC, D66 en PLC is overeengekomen. Daarom heeft zij besloten aan te blijven als onafhankelijk wethouder.

[image=224673]

De coalitiepartijen VVD, ABC en D66 ondersteunen haar in deze beslissing en geven daarmee steun aan haar positie als onafhankelijk wethouder in het college van Cuijk. Het verschil van inzicht tussen wethouder Vervoort en het partijbestuur heeft betrekking op de manier waarop PLC zich als lokale partij de komende jaren zou moeten handhaven en doorontwikkelen. ‘’Mijn zorg over de toekomstige kracht van de lokale politiek wordt helaas onvoldoende gedeeld door het partijbestuur van PLC’’, aldus Vervoort. Hoewel wethouder Vervoort de partij PLC nog steeds een warm hart toedraagt, ziet zij ‘’met pijn in het hart’’ geen andere mogelijkheid dan haar lidmaatschap van PLC op te zeggen.

Portefeuille
Wethouder Vervoort is sinds 2010 lid van het Cuijkse college van burgemeester en wethouders, dat wordt gevormd door de VVD, ABC, D66 en PLC. De portefeuille van wethouder Willemieke Vervoort bestaat uit cultuur, sociaal-cultureel beleid, onderwijs en kinderopvang, Wmo (gehandicaptenbeleid en maatschappelijke zorg), jongerenbeleid, sociale zaken en ouderenbeleid.
Meer dan 15 jaar was Willemieke Vervoort lid van PLC. In die jaren heeft zij verschillende functies binnen de partij bekleed. Raadslid Wim van der Burgt van PLC heeft zich solidair verklaard met de wethouder en aangegeven de raadsfractie van PLC te verlaten. Wim van der Burgt is ruim 15 jaar lid van PLC geweest en sluit zich aan bij de VVD.
Meer berichten