Michiel van Veen: "Verrast maar erg blij"

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Vooraf schatte hij zijn kansen op een Tweede Kamerlidmaatschap zelf in op 60 procent. Nu de definitieve prognose bekend is gemaakt, moge duidelijk zijn dat Michiel van Veen (VVD) zijn wethouderschap in de gemeente Cuijk eind september inruilt voor een zetel in de Tweede Kamer. Zijn partij krijgt 41 zetels, ruimschoots afdoende voor een plek als 'Backbencher' in de Haagse politiek.

[image=223529]

"Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht", lacht een blij verraste Van Veen een uur na het bekend maken van de prognoses. "Vorige week had ik 32 à 33 zetels verwacht. De laatste week nam dit aantal al wat toe en ik had daarom ook verwacht dat het nét wel of nét niet zou worden. Het is gelukkig net wel geworden, maar 41 zetels had ik vooraf zeker niet verwacht."
Van Veen moet zich morgen al om half elf melden op het partijbureau van de VVD in Den Haag. "Ik weet niet precies wat er nu allemaal gaat gebeuren, maar ik laat het lekker over me heen komen. Maar laat duidelijk zijn: dit is natuurlijk prachtig en ik ben ook erg blij!"

Opvolging
Desgevraagd laat Van Veen weten dat 'vrijdagmiddag over mijn opvolging gesproken zal worden'. "Sowieso zal de komende weken nog veel moeten gebeuren in Cuijk voordat ik mijn wethouderschap overdraag", aldus Van Veen. "We gaan nu intern overleggen over mijn opvolging. Maar dit zullen we zorgvuldig doen. Ik had namelijk ook twee weken ziek kunnen zijn en dan zou er ook niet direct paniek zijn uitgebroken."
Meer berichten