Opkomst Cuijk hoger dan in rest Nederland

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De opkomst bij de Kamerverkiezingen in de gemeente Cuijk ligt hoger dan in de rest van Nederland. Dit komt mede doordat in Haps en Beers bijna de helft van de stemgerechtigden al zijn of haar stem heeft uitgebracht. De opkomst in de gemeente Cuijk bedraagt ruim 40 procent. Dat is drie procent meer dan het landelijke gemiddelde, dat iets achter ligt op dat van twee jaar geleden.

[image=131246]

De aantallen per stembureau schommelen enorm. Dit komt mede doordat mensen overal in de eigen gemeente een stem kunnen uitbrengen. Daardoor is de opkomst (72%) in het gemeentehuis in Cuijk een stuk hoger (woensdag is Marktdag in Cuijk, red.).
In de kerkdorpen ligt de opkomst eveneens hoger. Vooral in Haps en Linden liggen de percentages ver boven die van het landelijke gemiddelde. Bijna de helft van de stemgerechtigden in deze plaatsen is al in het stemhokje geweest. Ook in Beers en in Zorgcentrum Maartenshof is de opkomst hoog. Bij de parlementsverkiezingen in 2010 bedroeg de opkomst in Cuijk omstreeks 16.00 uur zo'n 41 procent.

Opkomst
Landelijk is de opkomst bij de verkiezingen ietsjes lager dan twee jaar geleden. Rond 16.00 uur stond het percentage op ruim 37 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van NOS en RTL. In 2010 bedroeg de opkomst op hetzelfde tijdstip nog 38 procent.
Meer berichten