'Kermis Boxmeer nog steeds betaalbaar'

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - "De kermis in Boxmeer is nog steeds betaalbaar en aantrekkelijk." Dat antwoorden Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxmeer op vragen van raadslid Van Neerven (SP) over de duurder geworden kermis van Boxmeer, die in augustus plaatsvond op het Weijerplein en de Raetsingel. Aanleiding voor de vragen waren de prijsstijging van de attracties en zorgen over de betaalbaarheid van de kermis.

[image=223669]

Volgens het gemeentebestuur is de prijsstijging (SP: 'In sommige gevallen met vijftig procent naar een onbetaalbaar niveau.') tot stand gekomen door de stijgende kosten voor de exploitanten en dalende inkomsten. Uit een publicatie van het vakblad De Komeet blijkt verder dat de ritprijzen in tien jaar nauwelijks zijn verhoogd, terwijl de prijzen met meer dan 50 procent geïndexeerd zijn. "Voor de kermis van 2012 waren weinig inschrijvingen binnengekomen voor een staanplaats. Dit wil zeggen dat het voor exploitanten niet meer aantrekkelijk genoeg was om naar Boxmeer te komen", aldus het college.

Betaalbaar
Het verzoek om de ritprijzen te verhogen is derhalve ook vanuit de exploitanten gekomen en B en W hebben daarmee ingestemd. "Maar vergelijkend met omringende activiteiten (horeca, evenementen) is de kermis in Boxmeer nog steeds betaalbaar en aantrekkelijk."
Op de vraag van de SP hoe de kermis prijsvriendelijker gemaakt kan worden, antwoordt het college: "Door de kermis weer op een aantrekkelijk niveau te krijgen, zal dit ook het aantal bezoekers verhogen, met de daarbij horende inkomsten. Een mooie, aantrekkelijke kermis die iedereen aanspreekt."
Meer berichten