Verkiezingsspecial in De Maas Driehoek

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Het belooft morgen (woensdag) een spannende dag te worden voor de kandidaat-Kamerleden Emile Roemer (SP), Erik Ronnes (CDA) en Michiel van Veen (VVD). Afgaande op de peilingen zullen de twee laatstgenoemden nét wel of nét niet in de Tweede Kamer komen. Als lijsttrekker voor de socialisten is dit voor Roemer een zekerheidje, maar de inwoner van Sambeek aast op een plekje in 'een links kabinet'. Nieuwsblad De Maas Driehoek sprak met het drietal en blikt in een verkiezingsspecial vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van dinsdag 12 september.

[image=223182]

Behalve interviews met het genoemde drietal heeft de redactie de verschillende kieslijsten doorgespit op zoek naar lokale kandidaten. Bij welke partijen kunnen kiezers terecht als zij morgen in het stemhokje een rood vinkje achter een lokale kandidaat willen zetten?

Ambitieus
“Veel problematiek, zoals die van het Land van Cuijk, speelt in grotere mate overal in het land. Neem bijvoorbeeld lokale infrastructuur, vergrijzing, werkgelegenheid en ontwikkelingen in plattelandsgemeenten of iets meer specifieks als de Maaslijn. Dit zijn onderwerpen die je als Kamerlid toch sneller op de politieke agenda krijgt dan als wethouder en waarvan je als Kamerlid weet dat ze in deze regio al langer spelen”, stelt Erik Ronnes (CDA), die aangeeft dat fiscaliteit (belastingwetgeving), verkeer en infrastructuur posten zijn die hij als Kamerlid ambieert.

[image=223528]

'Landelijke aanpak'
"De SP wil de goede voorzieningen die het Land van Cuijk heeft graag in stand houden", vertelt Emile Roemer (SP). "Wij maken ons hard dat het geld eerlijk wordt verdeeld en dat ook de regio's voldoende mogelijkheden krijgen om de voorzieningen in stand te houden, zodat jongeren uit plattelandsgemeenten als Boxmeer en Sint Anthonis niet massaal naar de grote stad vertrekken."

[image=223529]

'Blinde vlek'
Michiel van Veen (VVD) acht zijn kans op een Kamerlidmaatschap daags voor de verkiezingen op zestig procent. "Nu of over een paar maanden, maar als ik Kamerlid word, dan zou het slecht zijn als over drie jaar in De Maas Driehoek zou staan: 'Waar is Van Veen?' Bestuurders in het Land van Cuijk zullen mij meer dan ook vaker zien dan dat zij op dit moment te maken hebben met Kamerleden. Deze regio is nu nog een blinde vlek en daar wil ik als Kamerlid graag verandering in brengen."
Meer berichten