Wereldpers naar Boxmeer voor Roemer

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Het is campagnetijd en dat is het winkelend publiek in Boxmeer inmiddels ook duidelijk. Tegen de achtergrond van de eigen partijband - die luidkeels 'Roemer has it' (op klanken van Adele's hit 'Rumour has it') door de microfoon knalt - staat Emile Roemer zaterdagmiddag de wereldpers te woord. Media uit alle delen van Europa en zelfs Japan zijn neergetreken voor de ingang van winkelcentrum De Kloostertuin in de Steenstraat. Want waar Roemer is, is de pers.

[image=223033]

Altijd goedlachs staat Roemer de pers te woord. In vloeiend Engels, dan weer in het Duits, maar telkens met dezelfde boodschap: "Mensen, kiezen we liberaal of sociaal?" en "Het gaat ons om de menselijke maat." Om vervolgens een samenwerking met de VVD in een nieuwe regering uit te sluiten. "En hopelijk doet Diederik Samson (PvdA, red.) dat ook." Hier en daar krijgt hij de gelegenheid om een voorbijganger snel de hand te schudden, maar nog voor hij een sympathisant kan bedanken voor haar stem, krijgt hij alweer een microfoon onder zijn neus geschoven.

'Ongelofelijk'
'In de schaduw' van de SP voert ook het CDA campagne in de Steenstraat. Met Erik Ronnes heeft het CDA net als de SP een lokale politicus op de kieslijst. Waar voor Roemer's komst beide partijen volop de gelegenheid hebben om potentiële stemmers aan te spreken en het winkelend publiek te voorzien van een folder, flyer of - zoals bij de SP - een tomatenijsje, is het gedaan met de rust als Roemer ten tonele verschijnt. "Ongelofelijk, wat een circus. En dat in mijn eigen Boxmeer", besluit Roemer. "Maar wel heel mooi."

[image=223034]
Meer berichten