'Schat kans Kamerlidmaatschap op 15 procent'

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Na Emile Roemer maakt de Tweede Kamer na 12 september mogelijkerwijs kennis met nog een tweede Kamerlid uit Boxmeer. Wethouder Erik Ronnes (gemeente Boxmeer) staat tijdens de landelijke verkiezingen op plek 25 op de lijst van het CDA.

[image=209857]

“Deze regio is lange tijd onderbelicht gebleven bij het CDA en eigenlijk ook bij andere partijen. Ik hoop het Land van Cuijk een gezicht te mogen geven”, aldus Ronnes. “Maar het is natuurlijk wel zo dat ik mijn ambities om Kamerlid te willen worden, heb uitgesproken omdat ik vooral namens het CDA iets voor Nederland wil betekenen.”

Positief
Ronnes (al 30 jaar lid van het CDA) denkt dat hij zijn kandidatuur mede te danken heeft aan de manier waarop hij zijn functie als wethouder in Boxmeer bekleedt. “Het CDA is van oudsher een partij die het belang van het platteland bedient. Het Land van Cuijk is een landstedelijk gebied en de manier waarop we hier inspelen op nieuwe ontwikkelingen kunnen we natuurlijk landelijk projecteren. Ook de manier waarop we als gemeente Boxmeer een structureel financieel tekort om hebben weten te buigen in een overschot, zal zeker een rol hebben gespeeld. Verder denk ik dat het CDA ook gekeken heeft aan de manier waarop ik het Land van Cuijk heb willen promoten. Hoe verbind je partijen en weet je wat er leeft in de regio positief voor het voetlicht te brengen?”

Prognose
Het CDA heeft momenteel 21 zetels en in de peilingen staan de Christen-Democraten er slecht voor. Toch ziet Ronnes de verkiezingen vol vertrouwen tegemoet. “Het is een verfrissende lijst geworden, met veel relatief jonge en ambitieuze personen. Het CDA heeft zich geherpositioneerd en daar later pas de poppetjes bij gezocht. De laatste tijd komt de partij ook vooral positief in het nieuws hè. Bovendien moet de campagne nog beginnen. Zelf schat ik de kans dat ik na 12 september de Tweede Kamer inga op zo’n tien tot 15 procent. Maar anders blijf ik met nog veel plezier wethouder van Boxmeer.”
Meer berichten