SP Boxmeer in bres tegen armoede

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER – De SP-fractie in Boxmeer stelt iedereen die zich hiertoe geroepen voelt, in staat mee te gaan naar de landelijke manifestatie 'Armoede Werkt Niet' op zaterdag 10 december. De SP in Boxmeer steunt de landelijke manifestatie. Door alle landelijke bezuinigingen op het sociale vlak (WSW, WWB, WIJ, Wajong en PGB) komen er steeds meer mensen financieel in de knel of zelfs in de schulden terecht.

[image=197529]

Ten behoeve van deze manifestatie heeft de SP-Boxmeer afgelopen zaterdag in het centrum van Boxmeer ruim honderd werkhandschoenen verzameld met handtekeningen erop van mensen die deze manifestatie steunen. Alle werkhandschoenen die in de afgelopen weken in heel Nederland verzameld zijn, worden 10 december aan staatssecretaris Paul de Krom aangeboden. Door het beleid van dit kabinet dreigt er voor mensen met een handicap, een beperking of zij die om andere redenen geen kans op betaald werk hebben, de armoede. Het niet meer kunnen doen van de dagelijkse boodschappen en het afhankelijk worden van voedselbanken is dan hun realiteit. De rekening van de crisis wordt door dit kabinet echt bij de verkeerde groep mensen neergelegd.

Manifestatie
De financiële instellingen en de mensen die echt wat te verwijten valt, met betrekking tot het ontstaan van deze kredietcrisis, worden nauwelijks aangepakt. Integendeel, de topsalarissen en de bonussen blijven stijgen. Om duidelijk te maken dat het echt anders moet, gaan we naar deze landelijke manifestatie Armoede Werkt Niet die in samenwerking met onder andere de PvdA en de vakbonden georganiseerd wordt.
De manifestatie vindt plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch van 13.00 uur tot 16.00 uur. Vertrek om 11.30 uur vanaf het Weijerplein in Boxmeer. Om 16.30 uur gaan we weer vanaf de Brabanthallen terug naar Boxmeer. We verwachten dan omstreeks 17.30 uur weer in Boxmeer te zijn. Meegaan? Stuur dan een e-mail met naam, emailadres en telefoonnummer naar: (o.v.v. Manifestie Armoede Werkt Niet, 10 december 2011). Meer informatie: www.boxmeer.sp.nl.
Meer berichten