Zoo Parc breidt uit met 'woningen'

  •   keer gelezen   Politiek
OVERLOON - De gemeente geeft groen licht voor uitbreidingsplannen voor Zoo Parc Overloon. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan het dierenpark zelf, maar wil de gemeente ook direct inspringen op woningvoorzieningen in Overloon. Zodoende heeft de gemeente in de toekomst de mogelijkheid om kavels uit te geven voor woningbouw. Een dergelijke faciliteit ontbreekt tot op heden in Overloon.

[image=153164]

Sinds het ontstaan in het jaar 2000 is het Zoo Parc Oveloon een begrip in de gemeente Boxmeer. In de door de directie vastgestelde toekomstvisie is groei een belangrijke voorwaarde. Met name wil men het aantal diersoorten aanzienlijk uitbreiden. De directie beoogt hiermee het aantal jaarlijkse bezoekers te laten stijgen van 175.000 naar 250.000 op jaarbasis.

Woningbouw
De woningbouwuitbreiding vindt met name plaats in het gedeelte van het park dat in het verleden als botanische tuin in gebruik is geweest. De beoogde woningbouwlocatie kent een oppervlakte van ongeveer vier hectare. De gemeente ontwikkelt 3,5 ha van deze locatie. Het Zoo Parc ontwikkelt in eigen exploitatie een perceel van 0,5 ha. De stedenbouwkundige invulling van het gebied moet nog plaatsvinden. De doorontwikkeling van het Zoo Parc Overloon zal gebeuren op omliggende percelen grond, die het Zoo Parc Overloon verwerft of huurt. De gemeente heeft hierin een bemiddelende rol gespeeld.
Meer berichten