'Burgemeester De Loo mag met pensioen'

  •   keer gelezen   Politiek
GENNEP - Zijn de dagen van de Gennepse burgemeester Marlies de Loo geteld? Als het aan de (nog onbekende) verspreiders van deze affiches ligt wel. De tekst 'Marlies mag met pensioen' spreekt immers boekdelen. Op de ochtend na het loodzware debat over het weigeren van een column werden in Niersstadje Gennep abri's beplakt met de affiches. Ook in de Ottersumse huisartsenpraktijk, het oude raadhuis van de voormalige gemeente Ottersum, prijkte een affiche achter het raam.

[image=189137]

Roerig
Het Gennepse college van B en W, met burgemeester De Loo (66) in het bijzonder, liggen sinds enkele maanden zwaar onder vuur in Gennep. Na het onderzoeksrapport naar het ontstane tekort van 1,3 miljoen euro moest wethouder Jansen het veld al ruimen, en werd ook het vertrouwen in burgemeester De Loo als 'wankel' bestempeld. Anderhalve maand later ontstond de kwestie omtrent de geweigerde column van raadslid Timmermans aan de orde. Opnieuw overleefde het Gennepse college een motie van wantrouwen, die door de verontwaardigde oppositiepartijen PvdA en VVD werd ingediend.
Binnen de gemeenteraad weet de burgemeester van Gennep zich gesteund door een meerderheid. Buiten het stadhuis lijkt het vertrouwen tanende.

[image=189138]

Aandacht
Inmiddels hebben landelijke media de aandacht op de gebeurtenissen in Gennep gevestigd. De Volkskrant en De Telegraaf maakten melding van de column-kwestie. Ook was raadslid Wiel Timmermans maandag telefonisch in de uitzending van Radio 1. Of Gennep ingenomen is met de aandacht van internetmedium Geenstijl.nl valt te bezien. Op deze website worden de ontwikkelingen met minder vleiende woorden op de korrel genomen. Zie ook www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/08/censuurinlimburg.html.
Meer berichten