Leo Schoots zwaait af

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK – “Cuijk heeft ambitie en daar heb ik mijn deel in geleverd. Ik ben blij dat ik dit hier heb mogen doen. Maar vergeet niet dat alles wat ik heb gedaan, heb kunnen doen in colleges van uiteenlopende politieke samenstelling.”

[image=125954]

Dat zegt Leo Schoots (64), die na tien jaar burgemeesterschap in Cuijk op 1 februari gebruik maakt van de uittredingsregeling. “Ik had mijn termijn helemaal af kunnen maken, maar ik ben nu bijna 65 en vind dat het na tien jaar mooi is geweest”, vertelt Schoots.
Was in het vorige college het plan Parkbos een heet hangijzer, (aftreden wethouder Kloosterman), ook de jongste periode kwam het college niet ongeschonden door. Veel commotie was er rond de projecten Regionaal Bedrijven Terrein Laarakker (RBL) en Homburg Campus. Het plan RBL werd na massaal protest vanuit Haps bijgesteld. “Natuurlijk begrijp ik de commotie in Haps wel, want je komt rechtstreeks bij de mensen.” Schoots erkent dat het communicatief geen hoogstandje was. “En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het plan dat er nu ligt gewoon beter is.”
Een minstens zo’n grote Cuijkse splijtzwam (aftreden wethouder Janssen) vormde het ambitieuze project Homburg Campus, waarbij onderwijs, cultuur en bedrijfsleven elkaar moeten vinden. “Het is een goed plan en de realisering is van eminent belang voor Cuijk.” Nu de raad groen licht heeft gegeven, moet er snel worden doorgepakt vindt Schoots. “Ik hoop dat er over een jaar of twee een begin wordt gemaakt met de bouw en dat ik zo rond mijn zeventigste een uitnodiging krijg voor de opening. Dan zal ik ergens in rij 45 genieten”, zegt hij lachend.
Meer berichten