Burgemeester Schoots geridderd

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK – Scheidend burgemeester Leo Schoots is woensdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde voorafgaand aan de buitengewone raadsvergadering ter gelegenheid van het afscheid van Cuijks eerste burger (64). Op grond van zijn vele verdiensten op maatschappelijk en sociaal terrein heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

[image=126039]

Leo Schoots was vanaf april 2000 burgemeester in Cuijk. Daarvoor was hij 22 jaar actief in de politiek, onder andere als wethouder in gemeente Ridderkerk. Naast het burgemeestersambt bij de gemeente Cuijk heeft hij veel nevenfuncties verricht. Zijn verdiensten bleven niet beperkt tot lokaal niveau. Ook op regionaal, provinciaal en landelijk niveau heeft hij zich bijzonder ingezet. In totaal heeft Leo Schoots in de afgelopen jaren achttien nevenfuncties vervuld, waarvan het merendeel een bovenlokaal karakter had en heeft. Zo was het voorzitter in bestuurlijke organen in Midden-Holland. Op landelijk niveau is hij onder andere actief geweest als voorzitter van de Nederlandse Culturele Sportbond en de Nederlandse Vereniging voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg en is hij in die zin mede-oprichter van de huidige GGZ-Nederland. Naast het burgemeesterschap in Cuijk was de heer Schoots betrokken bij ontwikkelingen in de provincie Noord-Brabant; onder andere als voorzitter van Sport Service Noord-Brabant en van afdeling Zuid van de Vereniging Sport en Gemeenten. Op regionaal terrein was hij onder meer lid van het Platform Integraal Overleg Land van Cuijk/Noord-Limburg en voorzitter van de Politie Driehoek Land van Cuijk.
Als burgemeester van Cuijk staat zijn tactvolle en evenwichtige optreden borg voor een goede kwaliteit van het bestuur van de gemeente Cuijk.
Meer berichten