José van Gorp neemt afscheid van 'Tunnis'

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS – José van Gorp neemt maandag na vijf maanden afscheid als waarnemend burgemeester van Sint Anthonis. Of haar overtuigend optreden een rol heeft gespeeld bij de keuze van een vrouw als nieuwe burgemeester , dat weet ze niet. “Maar misschien heeft het net dat laatste zetje gegeven."

“Misschien is het wel goed dat Sint Tunnis een vrouwelijke burgemeester krijgt. Vrouwen leggen andere accenten. Ze zijn zakelijker en zoeken meer naar samenhang”, stelt de vrouw die vijf maanden lang waarnemend burgemeester was in de gemeente Sint Anthonis.
Dat het burgemeesterskantoor spick en span opgeruimd is, heeft niets met haar nakende afscheid te maken maar alles met haar karakter. “Ik houd van ordening, ik verzamel alles in nette mappen in de kast.” Toch kan ze niet ontkennen dat haar laatste werkdag aan de Brink met rasse schreden nadert. Op 29 maart is het al zover. “Van een kant spijt het me, want het is hier erg prettig werken, van de andere kant wist ik dat de missie eindig was.”
Ze wil Marleen Sijbers, de aankomend burgmeeester, niet voor de voeten lopen. “Zij gaat het doen op haar manier, maar we hebben wel afgesproken om binnenkort kennis te maken.”
‘Verfrissend, kordaat en doortastend’, dat soort complimenten werd over José van Gorp (67) uitgestrooid in haar vijf maanden durende ‘bewind’ als waarnemend burgemeester. Bij haar aantreden zei ze niet achter de geraniums te willen gaan zitten en dat was geen loze belofte. “Er was hier het nodige werk aan de winkel”, vat ze het samen.

[image=133192]

Meer berichten