Wim Hillenaar nieuwe burgemeester Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Wim Hillenaar is door de gemeenteraad van Cuijk voorgedragen voor de vacante post van burgemeester. Dat werd tijdens de dinsdagavond gehouden raadsvergadering bekend gemaakt.

Mr. Wim Hillenaar (42), die CDA-lid is, is de opvolger van Leo Schoots die in februari afscheid nam. Momenteel wordt de post in Cuijk bekleed door waarnemend burgemeester Paul Mengde.
Hillenaar is gehuwd en heeft drie kinderen. De nieuwe Cuijkse burgemeester is werkzaam als managing consultant bij bureau Berenschot. Daarvoor was hij ruim acht jaar ambtenaar bij de gemeente Rotterdam, laatstelijk als afdelingshoofd op de directie veiligheid van de Bestuursdienst. Ook werkte hij bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en in de advocatuur.

[image=157763]

Wim Hillenaar heeft de nodige politieke ervaring. Sinds 2002 is hij raadslid in Gouda, waar hij voorzitter is van de CDA-fractie. Frappant detail is dat Wim Hillenaar een zoon is van de oud-burgemeester van Boxmeer.
Vanwege het naderende kerstreces van de Minister van Binnenlandse Zaken is nog niet bekend wanneer Hillenaar officieel in Cuijk wordt benoemd.
Meer berichten