Willy Hendriks heeft twijfels bij 30 procent

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Cijfers van RTL Nieuws en de Rijksuniversiteit Groningen toonden deze week aan dat Boxmeer tweede staat op de lijst van gemeenten die het meest bezuinigen op Kunst en Cultuur (30%).

Echt-Susteren, dat met 41% op de eerste plaats stond, zet vraagtekens bij het onderzoek, vanwege incidentiële subsidies die een vertekenend beeld zouden schetsen. Ook de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks van Haren van Kunst en Cultuur heeft zo haar twijfels.
“Het is erg jammer dat veel mensen niet verder kijken dan die 30 procent, want dat is slechts een cijfer,” aldus de wethouder. “Als je namelijk de context eromheen meeneemt, dan zie je bijvoorbeeld dat Boxmeer van alle gemeenten in het Land van Cuijk nog steeds het hoogste bedrag geeft aan Kunstencentrum Meander.” Ze vervolgt: “Onze gemeente gaf vergeleken met andere gemeenten vóór de bezuinigingen relatief veel uit aan Kunst en Cultuur. Je zou dus eigenlijk moeten kijken naar wat gemeenten voorheen al uitgaven en wat ze van plan zijn uit te geven.”

Steun
Mevrouw Hendriks legt uit dat er op het collectieve niet flink bezuinigd wordt: “De harmonieën, scholen en fanfares blijven we steunen. Het is echter ondoenlijk in deze tijden van bezuiniging individuele cursussen te subsidiëren die particulieren ook goedkoper kunnen aanbieden.”
De wethouder vindt het ook spijtig dat Boxmeer zo onder vuur ligt over de geplande bezuinigingen: “Wat men graag wil horen, hoort men. Men wil de scherpte eraan laten zitten. Maar helaas komt dat niet altijd overeen met hetgene dat klopt.”

[image=157516]
Meer berichten