Mooks burgerforum lanceert website

  •   keer gelezen   Politiek
MOOK EN MIDDELAAR - Bezorgde burgers hebben als Burgerforum Mook en Middelaar het initiatief genomen voor meer uitwisseling van informatie over de toekomst van hun gemeente. Zij hebben, evenals veel van hun dorpsgenoten, grote zorgen over de beperkte informatie en de weinig overtuigende argumentatie bij erg belangrijke zaken, zoals de mogelijke opheffing van de gemeente bij fusie en herindeling met de gemeenten Bergen en Gennep in de regio Venlo. Het forum lanceerde vrijdag de website www.mookKiestVrij.nl

[image=153485]

Het Burgerforum Mook en Middelaar wil meer informatie en standpunten uitwisselen over belangrijke keuzes die ons te wachten staan en over de praktische consequenties voor de inwoners van de gemeente. De betrokkenheid van de inwoners is onmisbaar voor de toekomst van de gemeente en van de voorzieningen die nodig zijn voor vitale dorpskernen. In een 50 km. lange gemeente Mook-Gennep-Bergen zonder samenhang wordt die betrokkenheid nog kleiner.

[image=153486]

Op de vrijdag gelanceerde website is informatie te vinden die de afgelopen maanden is verzameld door onderzoekers van de Universiteit van Tilburg en de Radboud Universiteit Nijmegen onder leiding van prof. Boekema. Ook de reacties daarop worden geplaatst, evenals stellingen, vragen en keuzemogelijkheden waarop reacties worden gevraagd.
Een van de conclusies van het rapport van prof. Boekema is dat de bindingen van Mook en Middelaar met de nabije noordelijke buurgemeenten Heumen en Groesbeek in de regio Nijmegen veel intensiever zijn dan met Gennep en Bergen in de regio Venlo.

[image=153484]

Verder wijst prof. Boekema op de dreigende krimp van de bevolking in Noord-Limburg en de stagnatie van de economie en woningmarkt, met als gevolg dat voorzieningen voor de inwoners niet meer betaalbaar zijn en de dorpskernen hun leefbaarheid verliezen.
Het burgerforum en de website http://www.MookKiestVrij.nl hebben tot doel de bevordering van een open klimaat waarin informatie uitgewisseld kan worden en burgers actief en tijdig betrokken worden bij plannen en besluiten voor de toekomst van hun gemeente.
Het Burgerforum Mook en Middelaar is bereikbaar per e-mail:

[image=153483]
Meer berichten