De uitdaging van Sjoukje Haasjes

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVE - Haar eerste week als waarnemend burgemeester van Grave zit erop. En dus ook de eerste week van een drukke duobaan. Want naast haar werkzaamheden in Grave, blijft Sjoukje Haasjes tot 1 januari ook nog burgemeester van de gemeente Lith. “Druk? Ach wat is druk? Als je iets leuk vindt krijg je extra energie.”

Halverwege het gesprek komt het onderwerp herindeling ter sprake. Toevalligerwijs gingen beide gemeenten waar VVD-lid Haasjes burgemeester was (Hummelo en Keppel en Lith) op in respectievelijk Bronckhorst en Oss. Zou Grave dan....? Sjoukje Haasjes - Van den Berg (60 jaar) begint te lachen. “Dat Grave nu aan de beurt is? Nee, nee daarvoor ben ik absoluut niet gekomen!”
Sjoukje Haasjes zei wel ‘ja’ omdat ze Grave altijd al een prachtig stadje vond, omdat voorganger Wilma Delissen enthousiast was over haar werkzaamheden en vooral ook omdat ze de uitdaging ziet. De geboren en getogen Haagse noemt zichzelf een burgemeester van het harmoniemodel. Overleg staat bij haar hoog in het vaandel. De kritiek dat er dan vooral gepraat wordt en nooit wat gedaan, pareert ze stellig: “Juist door veel met elkaar te praten, bereik je het meest. Gezamenlijk iets bereiken is de beste manier.”

[image=152513]
Meer berichten