Afscheid burgemeester Delissen

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVE - Wilma Delissen was met plezier viereneenhalf jaar burgemeester van Grave. Donderdag neemt ze tijdens een receptie afscheid om op 1 oktober aan de slag te gaan als burgemeester van Peel en Maas.

Delissen trad op 11 maart 2006 aan als burgemeester van Grave. Met de gemeenteraadsverkiezingen die een politieke aardverschuiving teweeg brachten en de perikelen rond het asielzoekerscentrum, beleefde zij een vuurdoop van formaat. Maar ook de branden, de rumoerige bouw van het stadhuis, dossiers als Wisseveld, Maaszicht en De Bons, het overlijden of het (noodgedwongen) opstappen van raadsleden en wethouders zijn haar bijgebleven. “Veertig procent van de wethouders haalt de eindstreep niet, dat gaat me aan het hart. Besturen is zwaar en dan is ook het klimaat nog eens verhard. In 2007 ben ik zelf bedreigd, dat grijpt enorm aan.”
“Ik heb ook wel slapeloze nachten gehad”, vervolgt ze. “Van een bestuurscrisis, of het lekken van vertrouwelijke informatie, dat vond ik vreselijk. Maar ook een brand of ander onheil doet me veel. Ik voel me op dat soort momenten ook een burgemoeder.” Lachend: “En misschien vinden sommigen mij wel een rare burgemeester, ik kan soms erg enthousiast raken.”

[image=150559]
Meer berichten