Van Heugten kijkt naar LOG’s

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS – In het kader van een reeks werkbezoeken bezocht de Brabantse RO-gedeputeerde Ruud van Heugten vrijdag 16 juli de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) in de gemeente Sint Anthonis.

Hij sprak met het gemeentebestuur en stelde zich ter plekke op de hoogte van de situatie. Ook ontmoette de provinciebestuurder een achttal agrarische ondernemers.
“Sinds het debat in Provinciale Staten in maart over de megastallen zijn er nogal wat dingen veranderd”, zegt Van Heugten. “Er is onder andere besloten dat er geen nieuwvestigingen van intensieve veehouderijen meer in bestemmingsplannen mogen komen. Daardoor is een nieuwe oriëntatie op de LOG’s nodig, want sommige LOG's waren juist gekozen vanwege ruimte voor nieuwvestiging. Ook moeten we samen met de gemeenten bespreken hoe we omgaan met lopende verplaatsingen.” Voor een goed verloop wil de gedeputeerde voeling houden met de praktijk en de banden met de verantwoordelijke wethouders aanhalen.
De LOG-tour van gedeputeerde Van Heugten voert de komende weken naar totaal 17 Brabantse gemeenten met LOG-gebieden, waaronder ook Mill en Sint Hubert.
[image=145181]
Meer berichten