Definitief een streep door plannen Schaartven

  •   keer gelezen   Politiek
OVERLOON | De plannen voor een grootschalige ontwikkeling van het Schaartven bij Overloon gaan definitief niet door. Het Boxmeerse college van B en W zal het voorstel om de recreatieplas en omgeving door Leisurelands te laten ontwikkelen niet meer in stemming gaan brengen. Dat is de uitkomst van de besloten raadsbijeenkomst van gisteravond. Coalitiepartner VDB/LO en de oppositiepartijen SP en PK zijn tegen de huidige plannen.

[image=292916]

Tijdens de besloten raadsbijeenkomst, die aanvankelijk in het leven was geroepen om nieuwe kaders (zoals inpassing in natuur, andersoortige ontwikkeling, geen afsluiting Holthesedijk) te stellen voor de plannen, hield het college van B en W vast aan de huidige plannen. Directeur Erik Droogh van Leisurelands gaf, net als eerder bij een informatiebijeenkomst in Overloon, aan dat afsluiting van de Holthesedijk belangrijk is om een aaneengesloten deel grootschalig te kunnen ontwikkelen. SP, PK en VDB/LO hebben echter moeite om op voorhand in te stemmen met de overdracht van tientallen hectare grond zonder dat duidelijk is hoe Leisurelands deze gaat ontwikkelen. Lange tijd koesterde het college de overtuiging dat VDB/LO alsnog overstag zou gaan, maar het tegenovergestelde bleek.

Berisping
SP-fractievoorzitter Johan Koelman werd tijdens de vergadering door burgemeester Karel van Soest berispt omdat hij de opstelling van zijn partij en die van VDB/LO en PK openbaarde via Twitter. "Maar er zijn helemaal geen geheime dingen verteld tijdens de vergadering", verduidelijkt Koelman. "Het probleem was juist dat dit een voortzetting was van de vorige commissievergadering en er geen kaders zijn gesteld, zoals we hadden afgesproken. Dit betekent dat de gemeente op zoek moet naar een alternatieve oplossing."
Meer berichten