VVD Boxmeer tegen geplande OZB-verhoging

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER | De VVD-fractie in Boxmeer zal tijdens de begrotingsbehandeling in november tegen een verhoging van de onroerend zakenbelasting (OZB) pleiten. Het college van B en W wil de OZB verhogen met drie procent. "Krijgen we eindelijk wat lastenverlichting vanuit Den Haag, kunnen we een deel weer aan de gemeente afgeven", zegt VVD-fractievoorzitter Judith Logtens. 

[image=302206]

"Gemiddeld 37,00 euro per jaar extra belasting afdragen aan de gemeente Boxmeer." Judith Logtens kan zich hier nog steeds zeer kwaad over maken. "En dan alleen de mensen met een eigen huis, de pandeigenaren en de ondernemers die huren. Hier kan de VVD niet mee akkoord gaan", vertelt ze.

'Drie procent is teveel'
VVD-burgerraadslid Marco van den Berg verduidelijkt: "Op zich zit de begroting goed in elkaar. Door een onvoorziene recente tegenvaller komt er een klein gat in de begroting dat op verschillende manieren ingevuld wordt. Maar om een deel van de kosten te verhalen op huizenbezitters, gaat ons echt te ver. Als coalitie streven we naar een lastendrukverhoging voor de burger die gelijk loopt met het inflatiepercentage. Dan is drie procent voor ons toch echt teveel! Wij hebben dan ook nog eens goed gekeken of dit geld niet op een andere manier verkregen kan worden zonder de mensen van onze dorpen hier voor te laten opdraaien."
Judith vult tot slot aan: "Wij gaan er vanuit dat we binnen onze coalitie nog eens goed kunnen kijken hoe we dit kunnen beperken. We hopen dan ook dat onze coalitiepartners bereid zijn om mee te denken over alternatieven. Het zijn ten slotte ook hun kiezers die voor een extraatje op moeten draaien."
Meer berichten