'Zoektocht huisvesting uitbreiden voor huurders'

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK | D66 Cuijk wil dat de gemeente Cuijk de zoektocht naar geschikte huisvesting voor asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders, red.) uitbreidt naar extra huisvesting voor mensen die al langer op de wachtlijst staan voor een huurwoning. Hiertoe doet D66-raadslid Arthur Baudet een verzoek middels schriftelijke vragen aan het Cuijkse college van B en W.

[image=277958]

"Vanwege het aantal vluchtelingen met een verblijfsstatus dat de gemeente Cuijk nu dient te huisvesten wordt het al bestaande tekort van sociale huurwoningen ineens extra zichtbaar", weet Baudet. "Dit tekort geldt zowel voor mensen die al op de wachtlijst voor een sociale huurwoning staan als voor de vluchtelingen met een verblijfsstatus. Alle inzet lijkt er nu op gericht een snelle oplossing te vinden voor het huisvesten van de vluchtelingen. D66 pleit ervoor om tegelijkertijd ook voor mensen die op de wachtlijst staan extra huisvesting te zoeken. Er zijn al gemeenten in Nederland die hiermee bezig zijn. Beide groepen worden hiermee geholpen en het draagt bij aan het maatschappelijk draagvlak voor de opvang van vluchtelingen."

Vragen
D66 Cuijk wil nu van het Cuijkse college weten hoeveel mensen ingeschreven staan bij Mooiland Maasland voor een sociale huurwoning en hoe lang de wachttijd is. Tevens wil D66 van het college weten of ze bereid is om de zoektocht, samen met Mooiland Maasland, uit te breiden naar extra huisvesting voor mensen op de huidige wachtlijst.
Meer berichten