Ingrid Voncken beoogd wethouder Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS | Ingrid Voncken is de beoogde opvolger van Pierre Reijnen als wethouder in de gemeente Sint Anthonis. Voncken is nu nog CDA-fractievoorzitter in Gennep. Van 2008 tot 2014 was zij in het Niersstadje wethouder voor die partij. Zij wordt 22 oktober formeel voorgedragen door de CDA-fractie van de gemeente Sint Anthonis.

[image=315710]

Het college van B en W zal zich beraden over de portefeuilleverdeling, naar verwachting zal Ingrid Voncken verantwoordelijk worden voor de portefeuilles binnen het domein Wonen, Werken, Recreatie en Toerisme. Als wethouder van Gennep had zij die ook al in haar portefeuille. Ook is zij daar onder meer verantwoordelijk geweest voor arbeidsparticipatie, economische zaken, vergunningen en cultuur. In het verleden was zij onder meer lid van Provinciale Staten van Limburg in de periode 2003-2011. Ingrid Voncken was werkzaam als zelfstandig adviseur en begeleidde ondernemers bij het opstellen van een bedrijfsontwikkelingsplan en het verkrijgen van de daarvoor benodigde vergunningen. Daarnaast is ze voorzitter van museum het Petershuis en adviseur bij de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

'Uitermate geschikt'
CDA-fractievoorzitter Wilbert Egelmeers is gelukkig met de gekozen kandidaat. "Zij heeft veel bestuurlijke ervaring. Haar voormalige portefeuille in Gennep overlapt voor een groot deel de belangrijke portefeuilles die zij, naar verwachting, ook hier in Sint Anthonis zal gaan vervullen. Zowel de CDA-raadsfractie als het bestuur van CDA Sint Anthonis ziet in Ingrid Voncken dan ook een uitermate geschikte opvolger voor Pierre Reijnen."
De benoeming van Voncken vindt plaats tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 oktober. Aansluitend aan deze vergadering is er gelegenheid om kennis te maken met haar.
Meer berichten