Raad Boxmeer krijgt geheime stukken Hansa

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer kan rekenen op een overdracht van het haalbaarheidsonderzoek en geheime stukken over Hansa door het college van B en W. Die toezegging deed burgemeester Karel van Soest vanavond in de gemeenteraad. Al sinds 2008 wordt gesproken over de komst van het oncologische ziekenhuis op Sterckwijk, maar een faillissement lijkt op dit moment waarschijnlijker dan realisatie.

[image=304225]

Het college van B en W had de onvrede van VVD-fractievoorzitter Judith Logtens op de hals gehaald door deze stukken achter te houden. De toezegging volgt ook pas na aanvullende schriftelijke vragen. De stukken worden onder geheimhouding versterkt aan de raadsleden. "Het is jammer dat dit niet meteen is gedaan", klaagde Logtens.
De Politieke Kombinatie (PK) en de Socialistische Partij (SP) pleiten daarnaast voor meer transparantie en openheid inzake Hansa, maar het college van B en W volhardt in de houding dat meer publieke bekendmakingen de mogelijke komst het specialistische kankerziekenhuis in de weg staan. Van Soest: "Ik ben altijd hoopvol geweest over de komst van Hansa, maar ik besef dat de kans op realisatie erg klein is. Toch kan het nog altijd twee kanten op: óf de financiering komt alsnog rond óf er komt een uitspraak van de curator en dan zijn we klaar. Tot die tijd kan elke vorm van publieke informatie de plannen schaden."

Tegenvaller
Een faillissement zou ook een flinke financiële tegenvaller van enkele tonnen opleveren voor de gemeente Boxmeer, dat een forse investering heeft gedaan om de komst van het oncologisch ziekenhuis op Sterckwijk mogelijk te maken.
Meer berichten