Land van Cuijk: 'Geen vertrouwen, wil ontbreekt'

  •   keer gelezen   Politiek
LAND VAN CUIJK | Meerdere politieke partijen hebben zich gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen van de gemeente Boxmeer uitgesproken voor concretisering van de samenwerking binnen het Land van Cuijk. "We moeten het echt over de vorm gaan hebben", zei Judith Logtens van de VVD. "En anders onze consequenties trekken", vulde Frans van der Zande (LOF) aan.

[image=314111]

De Beugenaar, fractieleider van LOF, was stellig in zijn pleidooi: "De samenwerking in het Land van Cuijk is vastgelopen. Er is geen vertrouwen meer en de wil ontbreekt. Als bij de volgende raadsconferentie (waar de vijf gemeenteraden bij elkaar komen, red.) blijkt dat we geen concrete stappen meer kunnen zetten, moeten we onze consequenties trekken en eigenhandig verder gaan kijken naar partijen die wel samen willen werken."
Logtens: "Het Land van Cuijk is een sterk merk, dan ook maar een sterke gemeente. We moeten het echt gaan hebben over de vorm en inhoud. We moeten verder durven kijken dan alleen Boxmeer."

'Constateer ongeduld'
Burgemeester Karel van Soest: "Ik constateer een enorm ongeduld in de samenwerking binnen het Land van Cuijk. Er moet, zeker op het gebied van economische zaken en vestigingsklimaat, harder aan getrokken worden. Helaas hebben we te maken gehad met een wisseling van de wethouders die hiervoor ook de 'kartrekkers' waren."
Meer berichten