Geen uitbreiding detailhandel op Wisseveld

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVE | Het hangt boven de markt: wel of geen uitbreiding van detailhandel op het uitbreidingsplan 'Wisseveld' in Grave. Op 10 november, tijdens het maandelijkse persgesprek, werd deze vraag voorgelegd aan wethouder Eric Daandels (CDA). “De visie van de gemeente is dat uitbreiding van detailhandel volgens het bestemmingsplan niet mogelijk is. We hebben tevens een conserverend beleid, het is wel zo dat niet alle detailhandel in de binnenstad pas.”

[image=76075]

Burgemeester Lex Roolvink voegt toe: “Het is de visie van de college om detailhandel in het centrum te hebben. Winkels zorgen voor leefbaarheid van de stad. Net als omliggende gemeenten hebben we het beleid om de binnenstad te beschermen, omdat anders Franse toestanden ontstaan - met een centrum zonder winkels en grote detailhandel daarbuiten."
Daandels: “Voor bijvoorbeeld Nettorama betekent het dat men wel kan verhuizen naar een andere locatie op Wisseveld (waar betere parkeervoorzieningen zijn en de aan- en afvoer gemakkelijker is, red.), maar dat men niet mag uitbreiden.”
Wethouder Jeroen Joon (VVD) zegt desgevraagd: “In het plan om ‘Historisch Grave’ op de kaart te zetten, past een binnenstad met veel winkels, daar zetten we op in.”

Op dinsdag 17 november wordt in de gemeenteraad van Grave over over Wisseveld gesproken.
Meer berichten