Wethouder Rob Poel is tevreden over de onlangs gehouden kookclinic.
Wethouder Rob Poel is tevreden over de onlangs gehouden kookclinic.

Wethouder Poel tevreden over 'geslaagde kookclinic'

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De Cuijkse wethouder Rob Poel (PvdA) kijkt met een tevreden gevoel terug op de kookclinic die de gemeente onlangs samen met het UWV organiseerde bij de Stichting Dagbesteding in Cuijk. "Tien bedrijven en tien kandidaat-werknemers hebben er een succesvol avondje beleefd", aldus Poel.

De opzet was als volgt: tien bedrijven en tien kandidaten werden aan elkaar gekoppeld op basis van persoonlijke eigenschappen en het CV van de kandidaten en de openstaande vacatures bij de deelnemende bedrijven. De kandidaten en werkgevers maakten in tweetallen een gerecht onder leiding van een professionele kok. Op een informele wijze werd hierdoor kennis met elkaar gemaakt.

Resultaten kookclinic
Het doel van de kookclinic was dat er interessante vacatures of netwerkcontacten worden uitgewisseld, zodat kandidaten uitstromen naar een baan. "Dit is ook goed gelukt, gezien de resultaten", weet Poel. "Er zijn een aantal deelnemers ook daadwerkelijk uitgestroomd naar werk. Twee kandidaten hebben een baan gevonden en zijn dus uit de uitkering. Eén kandidaat is part-time bij een containerbedrijf aan de slag gegaan en de andere kandidaat heeft aan de kookclinic een aantal freelance-opdrachten overgehouden."

Meer berichten