Het terrein bij Catharinahof in Grave.
Het terrein bij Catharinahof in Grave.

Daandels wil 'parkeren' uit discussie Wisseveld

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Wethouder Eric Daandels (CDA) wil het parkeren in de binnenstad van Grave uit de discussie over het Oranjebastion halen. "Het parkeren krijgt nu een te zwaar accent", stelt Daandels. De verkoop van de geplande woningen op het terrein aan de Maas (Oranjebastion) start 12 december.

Door Annelies Graafsma

De discussie over dit, op zich gewaardeerde bouwplan, passend in de historische Graafse binnenstad, werd de afgelopen maanden vertroebeld door een parkeerdiscussie, voldoende speelplaats en verkeersveiligheid. Veel autobezitters parkeren nu op dit terrein hun auto. Om het parkeerprobleem op te lossen, is de wethouder in contact met de ontwikkelaar (GBB) om op korte termijn te zoeken naar een oplossing. Maandag wordt de gebiedsvisie Waterlinie (eerder Wisseveld genoemd) aangeboden aan het college van B en W. De kans is groot dat de oplossing ligt op een ander terrein van GBB, ook aan de Waterlinie. Daandels legt uit: "We denken eraan om bij het 'Catharinahof' (wonen voor ouderen) een gebied vrij te maken voor parkeren. Binnenkort heb ik een stuurgroepoverleg hierover met de ontwikkelaar. Bij 'Catharinahof' ligt ook een verhard terrein."
De bewegwijzering naar de ondergrondse parkeergelegenheid onder het 'Catharinahof' (twee uur gratis parkeren) wil hij onder de aandacht van inwoners en bezoekers brengen door betere bewegwijzering.

Meer berichten