Rechtbank Oost-Brabant: 'Boxmeer hoeft GVZ Projects niet terug te betalen.'
Rechtbank Oost-Brabant: 'Boxmeer hoeft GVZ Projects niet terug te betalen.'

'Boxmeer hoeft GVZ Projects niet terug te betalen'

  •   keer gelezen   Politiek

'S-HERTOGENBOSCH | De rechtbank Oost-Brabant heeft afgelopen week de gemeente Boxmeer in het gelijk gesteld in een zaak die was aangespannen door GVZ Projects. Dat bedrijf wilde meer dan 30.000 euro aan betaalde kosten van gas, water en licht in het Catharina- klooster in Sambeek terugvorderen van de gemeente.

Jan Gerrits van GVZ Projects vormde de tussenpersoon bij de zakendeal tussen een Chinese partij en Boxmeer over de verkoop van het Catharinaklooster. Die onderhandelingen liepen uiteindelijk op niets uit. In afwachting van de definitieve aankoop gingen beide partijen al wel een tijdelijke huurovereenkomst met elkaar aan. Ook nadat de onderhandelingen waren vastgelopen, moest GVZ een bedrag van 30,064 euro aan leveranciers van gas, water en licht betalen. In ogen van GVZ had 'de gemeente zich door deze betaling ongerechtvaardigd verrijkt'. Ook beriep Gerrits zich op gemaakte afspraken met wethouder Jos de Graaf. De rechtbank Oost-Brabant ging niet mee in die argumenten en wees de claim af.
Kort na het afbreken van de onderhandelingen moest De Graaf aftreden omdat hij een envelop met zo'n 3.000 euro had aangenomen van de Chinese aspirant-kopers. Uitgerekend dat bedrag moet GVZ Projects nu als proceskosten vergoeden aan de gemeente.

Meer berichten