Royals en Sporting: nog 150 mille nodig voor complex

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | HSV Royals en Atletiekvereniging (AV) Sporting in Boxmeer hebben nog zo'n 150.000 euro nodig om een gemeentelijke atletiek- en honkbalvoorziening aan de Graafseweg te kunnen realiseren. Het vernieuwde complex moet zo'n 320.000 euro kosten. Daarvan neemt de gemeente Boxmeer zo'n 180.000 euro voor haar rekening.

"Doel is het ontwikkelen van een gezamenlijk plan waarbij de accommodatie zodanig wordt ontwikkeld en aangepast dat zowel HSV Royals als AV Sporting beschikken over een passende accommodatie", luidt een notitie van het Boxmeerse college van B en W aan de gemeenteraad. "Het betreft een accommodatie die door beide verenigingen op basis van gelijkwaardigheid wordt geëxploiteerd."
De gemeenteraad ging in 2015 akkoord met een budget van 180.000 euro om een dergelijke voorziening te kunnen realiseren. Het restbedrag moet dus door beide sportclubs zelf worden opgehoest. "Afgesproken is dat beide verenigingen via sponsoring, fondsenwerving, zoeken van subsidies en het onderzoeken van leningsmogelijkheden met mogelijke garantiestelling door de bonden tot een sluitende begroting trachten te komen", aldus B en W.

Meer berichten